Pratonton Draf NHL: Shane Wright Dijangka Menjadi Pilihan Keseluruhan Pertama
Toto

Pratonton Draf NHL: Shane Wright Dijangka Menjadi Pilihan Keseluruhan Pertama

Colorado Avalanche ialah Juara Piala Stanley yang baharu selepas menewaskan keluaran macau juara bertahan dua kali Tampa Bay Lightning. Diketuai oleh beberapa bekas pilihan draf pusingan pertama dalam Gabriel Landeskog (2011 – 2 ND keseluruhan ), Nathan MacKinnon (2013 – 1 keseluruhan), Mikko Rantanen (2015 – 10 keseluruhan) dan Cale Makar (2017 – 4 keseluruhan ), Avalanche dapat menukar pilihan draf mereka menjadi ketua pasukan dan akhirnya, Juara Piala Stanley.

Berikut ialah sorotan dan kelebihan pilihan NHL tahun ini.

Kemungkinan menjadi pilihan keseluruhan pertama (ihsan: Fanduel )

Shane Wright -280

Juraj Slafkovský +140

Logan Cooley +2000

Šimon Nemec +10000

Joakim Kemell +10000

Dengan Shane Wright menjadi pilihan yang membuat keputusan untuk mendahului secara keseluruhan ke Montreal Canadiens, masih ada peluang luar yang Habs boleh cenderung ke arah kemungkinan mengambil Juraj Slafkovský atau pukulan yang lebih luar untuk mengambil Logan Cooley.

Mari kita pecahkan kemahiran dan peningkatan potensi lima pilihan terbaik dalam Draf NHL 2022 .

1. Shane Wright – Pusat — OHL Kingston – Montreal Canadiens

Cari Shane Wright untuk pergi pertama secara keseluruhan ke Kanada. Dia telah mendominasi di setiap peringkat, termasuk tahun ini, di mana dia menjaringkan 32 gol dan menambah 62 bantuan dalam 63 perlawanan bersama Kingston dalam OHL, yang meletakkannya di tempat kelapan dalam liga dan ketiga untuk pemain yang tidak dilatih.

Selama bertahun-tahun, Wright telah dianggap sebagai pilihan keseluruhan pertama dalam tahun layak drafnya. Dia hanyalah pemain keenam (menyertai nama seperti McDavid dan Tavares) yang diberikan status luar biasa untuk memasuki peringkat Junior Kanada setahun lebih awal daripada yang dibenarkan.

2. Juraj Slafkovský – Sayap Kiri – TPS Finland – New Jersey Devils

New Jersey Devils memilih kedua keseluruhan, dan jika Shane Wright tidak berada di dalam lembaga pengarah, cari mereka untuk memilih Juraj Slafkovský daripada Finland.

The Devils mempunyai kedalaman di bahagian tengah, jadi menghantar Logan Cooley masuk akal. Slafkovský, pada 6 kaki 4 inci dan berat hampir 230 paun, sudah dibina untuk permainan NHL. Pada temasya Olimpik Beijing tahun ini, dia adalah pemain termuda dalam kejohanan itu, dan dinamakan Pemain Paling Berharga selepas mendahului kejohanan dengan tujuh gol dalam tujuh perlawanan.

3. Logan Cooley – Pusat — AS U-18 NTDP – Arizona Coyotes

Pusat permainan dua hala ialah apa yang Logan Cooley akan bawa ke NHL. Walaupun dia sudah komited dengan Universiti Minnesota musim depan, itu tidak akan menghalang calonnya.

Pada Kejohanan Juniors IIHF 2022, Cooley membantu AS menduduki tempat kedua dengan 10 mata (3 gol, 7 bantuan) dalam enam perlawanan. Sebagai ahli NTDP musim lalu, dia menduduki tempat kedua dalam pasukan menjaringkan gol dengan 27 gol dan 48 bantuan dalam 51 perlawanan.

4. Šimon Nemec – Pertahanan – Nitra Slovakia – Seattle Kraken

Cari Šimon Nemec untuk menjadi pertahanan pertama yang diambil dalam draf, mendahului seorang lagi pembela yang menonjol dalam David Jiricek.

Nemec telah bermain dalam tiga musim lalu dalam liga lelaki terbaik Slovakia, bermula ketika dia berusia 15 tahun. Dengan pukulan tangan kanan dan SGP Result keupayaan untuk berfikir tentang serangan, Nemec memiliki kemahiran untuk menjadi pertahanan NHL yang terbaik.

Semasa bermain di Kejohanan Dunia IIHF 2022, dia menjaringkan enam mata (1 gol, 5 bantuan) dalam lapan perlawanan untuk Slovakia, yang merupakan yang paling banyak dilakukan oleh pemain pertahanan berusia 18 tahun dalam kejohanan itu. +/-nya tahun lepas ialah +13.

5. Joakim Kemell – Sayap Kanan — JYP Finland – Philadelphia Flyers

Satu lagi bintang berpotensi dalam liga ialah Joakim Kemmell dari Finland. Walaupun dia mungkin bersaiz kecil pada 5 kaki 9 inci, dia mempunyai semua Pengeluaran Sydney keupayaan untuk mencari bahagian belakang jaring. Dan sementara kecederaan bahu mengetepikan dia selama lebih daripada dua bulan, dia masih mendahului semua rookie dalam liganya dengan 15 gol dan berada di tempat kedua dengan 23 mata dalam 39 perlawanan.

Semua tanda menunjukkan Wright diceriakan oleh orang ramai kampung halaman di Montreal ketika mereka bersedia untuk memilih keseluruhan pada malam Khamis.