Lapangan terbang Macau penerbangan harian April mungkin satu digit
Toto

Lapangan terbang Macau penerbangan harian April mungkin satu digit

Pengurusan Lapangan Terbang Antarabangsa Macau menjangka kemudahan itu (gambar) akan mengendalikan setiap hari pada bulan April hanya nombor satu Togel Hongkong digit pergerakan pesawat. Beribu-ribu penerbangan yang telah – di atas kertas – telah dijadualkan pada bulan itu, mungkin akan dibatalkan, bertepatan dengan sekatan perjalanan yang dikenakan oleh Macau, dan oleh bidang kuasa lain yang Macau biasanya dihubungkan melalui udara, berikutan kecemasan kesihatan global. , pengendali lapangan terbang itu memberitahu GGRAsia.

Wabak jangkitan Covid-19 pertama kali dilaporkan di bandar Wuhan tanah besar China di wilayah Hubei pada akhir Disember. Sejak itu ia telah meningkat kepada wabak. Amaran global itu menyumbang kepada penurunan drastik dalam trafik udara Macau pada Mac, kata Macau International Airport Co Ltd, sebuah badan yang dikenali sebagai CAM. Penurunan trafik udara di bandar ini dijangka meningkat pada bulan akan datang.

Lebih daripada “6,600” penerbangan yang hab udara Macau pada asalnya ditetapkan untuk dikendalikan pada April mungkin akan dibatalkan, kata pengendali. Pengiraan itu melibatkan penerbangan daripada kira-kira 35 syarikat penerbangan yang beroperasi di kira-kira 60 destinasi pelancongan, kata CAM kepada GGRAsia dalam respons melalui e-mel. CAM menambah bahawa anggaran untuk pembatalan penerbangan April mengambil kira arahan Macau – yang berkuat kuasa pada hari Rabu – yang melarang kemasukan ke Macau oleh mana-mana bakal pelawat dari tanah besar China, Hong Kong atau Taiwan yang telah melancong ke luar negara dalam 14 tahun sebelumnya. hari.

Di samping itu, penduduk sama ada dari tanah besar China, Hong Kong atau Taiwan – yang telah ke Hong Kong atau Taiwan dalam dua minggu sebelum perjalanan yang dimaksudkan ke Macau – perlu menjalani tempoh kuarantin selama 14 hari apabila tiba di Macau. Minggu lalu Macau  mengharamkan Live Draw HK pelawat asing dan juga pulang ke Macau pekerja bukan pemastautin yang berdaftar di bandar yang berasal dari negara luar negara.

Lapangan terbang Macau kini menjangka untuk mengendalikan kurang daripada 10 pergerakan pesawat setiap hari dan kurang daripada 200 penumpang harian setiap hari secara purata pada bulan April, kata CAM kepada kami. Pengendali lapangan terbang itu menegaskan bahawa nombor boleh berubah bergantung pada sebarang pelarasan lanjut dalam dasar kemasukan sama ada Macau atau bidang kuasa lain yang bandar itu lazimnya mempunyai sambungan penerbangan.

“Secara purata” terdapat pergerakan penerbangan “35 setiap hari” – termasuk berlepas dan ketibaan – di Lapangan Terbang Antarabangsa Macau pada bulan Result SDY Mac, “berbanding dengan 48 pergerakan harian yang dikendalikan pada bulan Februari, yang mencatatkan penurunan sebanyak 27 peratus,” kata CAM respons melalui e-melnya.

Penerbangan yang telah berjalan pada bulan Mac telah dikendalikan oleh sejumlah tiga syarikat penerbangan sahaja. Mereka melayani agregat 13 destinasi di tanah besar China, Taiwan dan Asia Tenggara, menurut maklumat CAM. 13 destinasi itu ialah: Beijing, Chengdu, Jinjiang, Nanning, Hangzhou, Shanghai, Nanjing, Taiyuan dan Xiamen – semuanya di tanah besar China; Taipei dan Kaohsiung – di Taiwan; Bangkok di Thailand; dan Singapura.